Alles over Milaan – Hotels, toeristische attracties en openbaar vervoer

maart 2, 2009

Santa Maria delle Grazie, met Leonardo’s Laatste Avondmaal

Alles over Milaan… Santa Maria delle Grazie

Milaan Hotels: 300 Hotels en Bed and Breakfasts in Milaan – U bepaalt zelf Uw budget en de wijk waar U wilt logeren en U krijgt een lijst met hotels in Milaan die voor de door U gewenste periode kamers beschikbaar hebben. Gasten meningen helpen U tot een beslissing te komen en U kunt online Milaan hotels reserveren..


De beroemde Santa Maria delle Grazie Kerk, waar Leonardo Da Vinci’s Laatste Avondmaal hangt bevindt zich op de Piazza Santa Maria delle Grazie in Milaan. Een bezoek aan de kerk zelf is gratis, maar voor een bezichtiging van Leonardo’s meesterwerk moet men betalen.

Het telefoonnummer van de kerk is: +39 024676111

De meeste bezoekers aan de kerk zijn enkel geinteresseerd in wat door de Engelse schrijver Aldous Huxley het droevigste kunstwerk ter wereld genoemd is, niet enkel vanwege het thema van verraad dat door Leonardo zo aangrijpend verbeeld is, maar ook doordat het schilderij al gedurende de vervaardiging ervan aan verval onderhevig was.

De kerk zelf stamt uit het einde van de 15e eeuw en is gedeeltelijk ontworpen door Donato Bramante, die ook aan de bouw van de Sint Pieter in Rome meegwerkt heeft. De koepel van de Santa Maria delle Grazie is één van de hoogtepunten van diens oeuvre. Ook is er een erg mooie, met marmer en terracotta versierde kloostergang, naast de apsis te bewonderen.

Indien U meer informatie heeft over de Santa Maria delle Grazie kerk, of mooie foto’s, helpt U a.u.b. deze website beter te maken door ons Uw feedback te sturen.

Milaan Hotels Rome Hotels Hotels in Florence Venetie Hotels Chaplin B&B Rome Little Italy Hostel Rome

1 reactie »

  1. […] is geschilderd op de achterste muur van de Santa Maria Delle Grazie kerk, een vroeger een Domenicaan klooster, maar heeft vooral gedurende de eerste jaren na de schildering […]

    Pingback door Leonardo Da Vinci’s Laatste Avondmaal in Milanese Kerk « Alles over Milaan - Hotels, toeristische attracties en openbaar vervoer — maart 2, 2009 @ 3:10 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.